pieczarkowa zupa krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    700 g
  • woda

    2 l
  • cebula

    1 sztuka
  • serek topiony pieczarkowy duży

    1 sztuka
  • śmietana

    100 g
  • masło do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Bulion grzybowy

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki dusimy na maśle z cebulą, po uduszeniu część pieczarek (mniej więcej 1/5) odkładamy, resztę zalewamy bulionem grzybowy, dodajemy serek topiony, mieszamy do rozpuszczenia, gdy całość się zagotuje dodajemy śmietanę, doprawiamy i miksujemy, następnie dodajemy resztę grzybów

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
leonkot 14.02.2012 15:12
ja też lubię :)
kasienka23 02.02.2012 12:33
uwielbiam
Grazyna0211 09.01.2012 19:40
lubimy zupę krem z pieczarek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat