Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 30 dag
pieczarki 10 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por mały 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
natka pietruszki kilka gałązek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z makaronem

Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w plasterki. Por także pokroić w plasterki. Włożyć do garnka zalać wodą lub bulionem ok2 litrów. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Przesmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać do warzyw. Gotować ok 20 - 25 minut. Pod koniec gotowania zagęścić mąką i dodać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 12.01.2011 21:36
smaczna
Ewa111 03.12.2010 14:27
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak