Pieczarkowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana do zup

    1/2 szklanki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pietruszka natka

  • woda

    2 l
  • makaron nitki

    1/2 szt
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki drobno pokroić, cebule pokroić w kostkę i smażyć na maśle z pieczarkami. Zalać wszystko wodą, dodając kostkę bulionową oraz przyprawy, gotować ok. 15 min. Zaprawić mąką i śmietaną. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Podawać z zupą pieczarkową, a całość posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 07.02.2013 10:53
osobiście wolę z makaronem niż z ziemniakami.
Seba 16.01.2013 09:20
smaczna
madi356 25.06.2012 21:12
z makaronem jeszcze nie jadłam
pacpaw 03.05.2012 17:51
też często zjadam z makaronem
artur7 31.03.2012 15:30
uwielbiam
ewaa 04.02.2012 21:36
smaczna zupka
Żaneta1 01.12.2011 16:33
mniam
Zoso 15.11.2011 21:49
pycha
Wafelek2601 01.11.2011 00:20
często robie taką na obiad
piter 28.10.2011 00:07
lubię... dawno nie jadłem...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat