Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z łazankami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
makaron łazanki 2 garście
marchewka 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 opakowanie
majeranek 1 łyżka
masło 1 łyżka
udko 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 kulki
Bulion grzybowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z łazankami

Do garnka z wodą ok 2 litry wkładamy pokrojona marchewkę ,liść laurowy ,ziele angielskie i udko z kurczaka .Gotujemy. Pieczarki kroimy drobno lub ścieramy na tarce i smażymy na masełku . Dodajemy pokruszona kostkę grzybową.Smażymy. Zawartość patelni dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy . Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Dodajemy troszkę majeranku . Doprawiamy pieprzem . Następnie dodajemy makaron typu łazanki. Zagotowujemy . Na koniec zaciągamy śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.12.2012 14:38
Dobra zupa.
Katarzyna40 03.09.2012 22:35
mniam:)
aginaa 03.09.2012 20:47
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak