Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    1
  • pieczarki

    40 dag
  • śmietana 30%

    1 szklanka
  • przyprawy

  • groszek ptysiowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto
Udko wkładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody, dodajemy takie przyprawy jak jarzynke, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe i gotujemy do miekkości mięsa, po czym udko wyciagamy. Pieczarki ucieramy na grubych oczkach, przekładamy do naszego wywaru i gotujemy całość do miękkości grzybków,
Krok 2 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto
dodajemy śmietane, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwile.
Krok 3 - Pieczarkowa z groszkiem ptysiowym foto
Gorącą zupę przelewamy do talerzy i dodajemy po 2 garści groszku ptysiowego. jemy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anio?eczek 23.07.2012 07:20
super
agnieszka137 02.05.2012 22:25
lubię pieczarkową:)
ziutula 02.05.2012 16:59
zupka dla mnie ....
Amellia 02.05.2012 14:40
fajna
Katarzyna54 02.05.2012 14:36
mniam
fijolek91 02.05.2012 13:01
mmmm pycha:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat