Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa z bananem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
wywar mięsny 1 litr
makaron 2 gniazdka
banan 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 0,5 łyżeczki
cynamon Prymat 0,5 łyżeczki
sól
pieprz
śmietana 18 proc 100 ml
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa z bananem

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyszczone pokroić w plasterki i przesmażyć.
Krok 1 - Pieczarkowa z bananem foto
2
Dodać do wrzącego wywaru i gotować 5 minut.
Krok 2 - Pieczarkowa z bananem foto
3
Dołożyć makaron i gotować, aż będzie miękki.
Krok 3 - Pieczarkowa z bananem foto
4
Dodać pokrojony w plasterki banan i przyprawy. Gotować 2-3 minuty.
Wlać śmietanę, posypać natką pietruszki i smacznego.
Krok 4 - Pieczarkowa z bananem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 16.11.2014 19:02
Zupa niby odważna,ale w smaku delikatna, z aromatem bananów.Wczoraj jadła rodzinka i mój 45-letni syn wolał ją od krupniku.
Alex_M 16.11.2014 14:53
pewnie bym nie ugotowała, ale od Ciebie chętnie spróbuję ;)
Stenka 16.11.2014 14:06
nigdy nie jadłam z dodatkiem banana
marenka 16.11.2014 12:23
Oryginalna...jestem ciekawa smaku;)
Renata9 16.11.2014 12:20
fajna zupka, nigdy nie jadłam z bananem
Aleksandra/Olcia 16.11.2014 11:56
ojjj nie dla mnie
jasiek 16.11.2014 11:42
bardzo odważna
Beatris 16.11.2014 10:33
Oryginalnie... A ja lubię oryginalne przepisy:) Z chęcią spróbowałabym takiej zupki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak