Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa przekąska do grilla

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszne zestawienie pieczarek, suszonych pomidorów, cebuli żółtej i czerwonej, oraz czerwonej papryki.Wszystkie składniki łączy ze sobą olej i ocet...

Składniki:

Składniki:

pieczareki całe 1 kilogram
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
cebula czerwona 2 sztuki
pomidory suszone 10 sztuk
olej z suszonych pomidorów 50 mililitrów
olej rzepakowy 50 mililitrów
ocet 10 % 50 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa przekąska do grilla

Pieczarki oczyszczamy, sparzamy kilka minut w solonym wrzątku. Ostudzamy.
Pomidory kroimy w paski i razem z zalewa przekładamy do miski z pieczarkami.
Cebule kroimy w piórka, paprykę w niegrube, 2 cm paski. Dodajemy do całości. Dolewamy olej i ocet, mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Po 24 h tak przygotowane pieczarki możemy serwować do potraw mięsnych i nie tylko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak