Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 1 litr
makaron grube wstążki 1 szklanka
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 1/3 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowa

Pieczarki oczyszczamy i kroimy dośc drobno, cebulę i czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz pokruszonymi bardzo drobno suszonymi grzybkami. Podsmażamy ok 4 minut mieszając. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy aż będą miały złotawy kolor. Zalewamy całośc bulionem i gotujemy ok 10 minut. Podajemy na gorąco z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak