Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarkowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka
4 szt
pieczarki
8-10 szt
marchew
1 szt
por
1/2 szt
śmietana
ok2 łyżki
mąka
makaron
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Skrzydełka umyć zalać wodą nastawić do gotowania. Marchew i por obrać opłukać dodać do garnka. Posolić. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić dodać do zupy. Gotować do miękkości. Mięso wyjąć. Można troszkę zagęścić mąką, doprawić do smaku i na koniec dodać śmietanę. Podawać z ugotowanym makaronem. Można posypać pokrojoną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 12.02.2013 14:18
Super :-)
fijolek91 12.02.2013 13:18
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak