Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt.
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
margaryna Zwykła 1 ŁYŻKA
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Pieczarkowa foto
2
Zalewamy litrą wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy, aż grzyby będą miękkie.
Krok 2 - Pieczarkowa foto
3
W tym czasie smażymy pokrojoną w kostke cebulę na złoto
Krok 3 - Pieczarkowa foto
4
Śmietanę rozkłócamy z mąką, dodajemy odrobinę wrzącej zupy i zabielamy danie. Mieszamy.
Krok 4 - Pieczarkowa foto
5
Na koniec przyprawiamy wedle uznania i dodajemy usmażoną cebulkę. Podajemy.
Krok 5 - Pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Arnika 02.01.2013 12:26
Uwielbiam pieczarkową!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak