Pieczarkos

Pieczarkos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    200 g
  • pieczarki

    150-200 g
  • tortilla

    2 placki
  • ser żółty

    1 plasterek
  • pieprz czarny mielony

  • przyprawa do potraw Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarkos foto
Kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem mielonym.
Krok 2 - Pieczarkos foto
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
Krok 3 - Pieczarkos foto
Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka i smażymy przez 5 minut.
Krok 4 - Pieczarkos foto
Dodajemy pieczarki i smażymy kolejne 8-10 minut.
Krok 5 - Pieczarkos foto
Na środku tortilli kładziemy pół plasterka żółtego sera i nakładamy przygotowany farsz.
Krok 6 - Pieczarkos foto
Placki zawijamy i smażymy z obu stron przez minutę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula191919

12.09.2015 10:02
coś pysznego!

zabcia117

23.06.2015 19:26
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat