Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkos

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 200 g
pieczarki 150-200 g
tortilla 2 placki
ser żółty 1 plasterek
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkos

Kroki postępowania

1
Kurczaka kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem mielonym.
Krok 1 - Pieczarkos foto
2
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki.
Krok 2 - Pieczarkos foto
3
Na rozgrzany olej wrzucamy kurczaka i smażymy przez 5 minut.
Krok 3 - Pieczarkos foto
4
Dodajemy pieczarki i smażymy kolejne 8-10 minut.
Krok 4 - Pieczarkos foto
5
Na środku tortilli kładziemy pół plasterka żółtego sera i nakładamy przygotowany farsz.
Krok 5 - Pieczarkos foto
6
Placki zawijamy i smażymy z obu stron przez minutę.
Krok 6 - Pieczarkos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 12.09.2015 10:02
coś pysznego!
zabcia117 23.06.2015 19:26
Pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak