Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zimowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
kiełbasa 50 gram
mleko odrobina
natka pietruszki do smaku
sok z cytryny do smaku
masło 100 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zimowe

Pieczarki umyć.Trzonki oddzielić od kapeluszy.Kapelusze włożyć do wody z sokiem cytrynowym.Tartą bulkę zalać odrobina mleka.Połowę masła wymieszać z żółtkami,solą,namoczona bułką,posiekaną drobno kiełbasą,trzonkami pieczarek i natką pietruszki,dodać ubite na sztywno białka,lekko wymieszać.Uformować z masy 10 stożków.Ułożyć je na kapeluszach.Resztą masła wysmarować żaroodporny półmisek.Ułożyc kapelusze i piec około 10 min w nagrzanym do 230 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.01.2014 13:08
dobry przepis
misia53 26.08.2013 19:04
pysznie się zapowiada
hahanka 13.02.2013 17:29
fajny pomysł
Iwusia 20.11.2012 21:44
ciekawe :D
Wafelek2601 23.08.2012 16:25
Super
Justa32 11.08.2012 07:58
Smaczne!!!!
mirosława4 21.07.2012 21:04
fajne danie
RenataZ-et 17.07.2012 23:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak