Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki ze szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 gram
szpinak świeży 2 garście
oliwa 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
serek mascarpone 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Na patelni na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę i przeprasowany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy pokrojoną w plasterki porcję pieczarek.
Krok 1 - Pieczarki ze szpinakiem foto
2
Następnie dokładamy umyty szpinak.
Krok 2 - Pieczarki ze szpinakiem foto
3
Gdy pieczarki ze szpinakiem się podsmażą dodajemy ser mascarpone i przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i dokładnie mieszamy. Dalej chwilę podduszamy.

Smacznego :)
Krok 3 - Pieczarki ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 25.08.2013 11:30
Swietny dodatek do niedzielnego obiadu :)
berys18 25.08.2013 07:33
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak