Pieczarki ze szpinakiem

Pieczarki ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 opakowanie
  • szpinak świeży

    1 garść
  • przyprawa w płynie

  • przyprawa curry

  • margaryna do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.pieczarki obrać (oddzielić kapelusze)
2.szpinak przelać gorącą wodą i drobno pokroić
3.na patelni rozgrzać tłuszcz ( małą ilość)
4.dodać pieczarki - smażyć, cały czas mieszkając
5.gdy trochę zmiękną, polać je przyprawą w płynie oraz posypać curry - przesmażyć
6.dodać szpinak
UWAGA! grzyby powinny na patelni wydawać piszczące dźwięki, wtedy będą chrupiące. Należy je smażyć na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ana00

25.01.2014 13:43
ciekawy przepis

andrzej10

03.08.2012 17:05
warte wypróbowania

andrzej10

02.08.2012 08:22
dobre

Małgorzata106

25.07.2012 20:40
super

1j1o1l1a1

30.05.2012 13:57
faktycznie...muszę wypróbować kiedyś połączenie szpinak-grzyby :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat