Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 5 szt
mięso mielone 150 g
oliwa 1 łyżeczka
pomidory suszone 3 szt
cebula 1 szt
por 0,5 szt
botwinka 2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz
ser żółty 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem

Kroki postępowania

1
Na oliwie podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę i pora.
Krok 1 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto
2
Dodajemy mięso mielone i smażymy aż nie będzie surowe.
Krok 2 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto
3
Pieczarki obieramy i ucinamy nóżki.
Krok 3 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto
4
Nóżki pieczarek drobno kroimy i wrzucamy na patelnię. Dodajemy również drobno pokrojone pomidory suszone, pokrojoną botwinkę i suszoną pietruszkę.
Krok 4 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto
5
Całość dusimy 5 minut, następnie doprawiamy i przekładamy farsz na kapelusze pieczarkowe.
Krok 5 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto
6
Żółty ser bardzo drobno kroimy, lu jeśli mamy w kostce to ścieramy na tarce i posypujemy nim farsz. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na ok 20 minut.
Krok 6 - Pieczarki zapiekane z farszem z botwiny i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 25.06.2014 09:14
Takich jeszcze nie jadłam - interesujące.
Konczi 23.06.2014 18:39
jak zawsze smacznie u Ciebie :D
Mniam 23.06.2014 18:38
Takie pieczarki muszą smakować rewelacyjnie! Fantastyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak