Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki zapiekane pod beszamelem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dek
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko 1 szklanki
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
ser żółty 20 dek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki zapiekane pod beszamelem

pieczarki obgotowywujemy przez 10 min i odcadzamy następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Masło rozpuszczamy w rondelku wsypujemy mąkę mieszamy dokładnie i wlewamy powoli zimne mleko ciągle mieszając aby nie powstały grudki.Do zimnego sosu wbijamy jajkoi żółtko dokładnie mieszamy .Sosem zalewamy pieczarki ,posypujemy startym serem i zapiekamy przez godzinę

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 28.05.2013 14:38
rewelacja!!!
berys18 13.08.2012 18:00
świetny pomysł
Seba 19.07.2012 08:39
super zapiekaneczka
ben-ka 20.06.2012 21:59
pyszności.
gacopierz23 21.12.2011 13:58
fajna zapiekanka
jeta72 30.10.2011 12:34
pycha
Kuchareczekjeden 08.10.2011 08:29
fajne danie
Robert10 07.10.2011 20:37
przepyszne takie pieczarki
Dorian 30.09.2011 11:17
pychotki
Mariusz10 27.09.2011 22:31
super smaczne
owca441 14.09.2011 21:26
pyszne pieczareczki
Wafelek2601 30.08.2011 19:45
świetny przepis
misia53 27.08.2011 22:28
smacznie się zapowiada
Andzia1977
Andzia1977 26.08.2011 00:09
uwielbiam pieczarki, na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak