Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
żółty ser 2 plastry
cebula 1/2 sztuki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane

12 pieczarek obrać, wyciąć trzonki i zostawić. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pieczarki. Gdy wytworzy się sok odlać. Pozostałe try pieczarki i odłożone nóżki drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną drobno cebulę, wymieszać i zaraz wbić jajka.. Przesmażyć. Na podpieczone pieczarki wykładać farsz. Włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok 15 minut. Żółty ser pokroić w paski. Położyć na podpieczonych pieczarkach i zapiekać do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 09.11.2012 14:05
mniam
adam1f 16.12.2011 00:38
dobre
katarzynka455 27.05.2011 21:44
lubię pieczary
PaniMISIOWA 14.05.2011 19:33
tez takie robię - są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak