Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z warzywami na ciepło

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
marchewka kostka 1 szklanka
groszek mrożony 1 szklanka
bulion drobiowy 1 kostka
śmietana 30% 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
cebula 1/2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z warzywami na ciepło

Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę ,można użyć mrożonej kostki. Cebule siekamy drobno. Groszek zielony najlepiej świeży albo mrożony przelewamy wodą. Na dużej patelni rozpuszczamy masło , podsmażamy posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy plasterki pieczarek - mieszamy i chwilę smażymy . Dokładamy marchewkę i groszek. Smażymy ok 5 min. Do 1,5 szklanki gorącej wody wkładamy kostkę rosołową - rozpuszczamy. Do warzyw na patelnie dodajemy łyżkę mąki mieszamy i zalewamy bulionem. Dusimy do miękkości warzyw. Doprawiamy pieprzem do smaku. Zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy aż sos zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.02.2014 13:06
ciekawy przepis, zjadłabym :)
probofka 03.02.2014 12:59
smacznie zdrowo i kolorowo :)
Megg 03.02.2014 11:28
bardzo smaczne danie
Ankha 03.02.2014 11:23
Jak apetycznie wygląda, mniam
Ola1984 03.02.2014 11:20
Pyszny dodatek do obiadu :)
brioszka 03.02.2014 11:15
ale kolorowo! :) pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak