PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 szt
  • ziemniaki

    300 g
  • ser żółty

    200 g
  • ser feta

    1 szt
  • ser mozarella

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    3 łyżki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, a następnie udusić.
Krok 2 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
Krok 3 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Pieczarki umyć, osuszyć, usunąć trzony. Nóżki pieczarek pokroić w kostkę.
Krok 4 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Pokrojone trzony pieczarek dodać do cebuli i podsmażyć.
Krok 5 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Pieczarki z cebulą i pieczarkami dodać do ziemniaków.
Krok 6 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Krok 7 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Pokrojoną mozzarellę dodać do farszu. Doprawić przyprawą do ziemniaków.
Krok 8 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Ser feta pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników.
Krok 9 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Żółty ser zetrzeć na tarce. Część dodać do farszu. Całość wymieszać.
Krok 10 - PIECZARKI Z SEROWO-ZIEMNIACZANYM FARSZEM foto
Pieczarki nadziewać farszem, posypać serem żółtym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 21.12.2016 22:45
pyszne pieczarki
w mojej kuchni 21.12.2016 17:34
moje smaki pieczarkowe
ilka01 21.12.2016 14:48
ciekawe danie
Mniam 21.12.2016 14:13
Pyszne pieczarki na przystawkę ;)
Futka 20.12.2016 23:06
Przepyszne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat