Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z ryżowym farszem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone ok15 dag
cebula 1/4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 szt
ser żółty 3-4 plastry
sól
pieprz
olej
pieczarki 13-15 szt
ryż ok3/4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z ryżowym farszem

Pieczarki umyć, wyłamać korzonki i korzonki drobno posiekać. Przesmażyć je na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso rozdrobnić je, posolić i przesmażyć. Przestudzić. Dodać ryż, drobno pokrojoną cebulę i natkę. Wbić małe jajko i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać do pieczarek i zapiekać ok 20 min w 180 stopniach. Ser pociąć w paski i położyć na pieczarkach.
Można chwilę zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 07.02.2014 16:04
pychota ::)))
anusq18
anusq18 24.01.2014 16:08
pychotka ;)))))
JOANNA16 31.08.2013 08:58
wyglądają pysznie
Katarzyna34 11.04.2013 19:56
bardzo lubię takie pieczareczki
Monika58 11.04.2013 09:36
piękna, pyszna przystawka
Joanna17 11.04.2013 07:48
podoba mi się taki pomysł
Mysiunia 10.04.2013 22:48
Lubię faszerowane pieczary, ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam :)
kanu83 10.04.2013 22:08
Wyglądają przepysznie
Renataj 10.04.2013 21:59
Apetyczne danie.
beniaminek 10.04.2013 21:58
fajne danie
Megg 10.04.2013 21:46
super pyszne pieczarki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak