Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z rusztu.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek (świeżych lub ze słoika) 1/2 kilograma
olej 1/3 szklanki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z rusztu.

W rondlu rozgrzać olejl,wrzucić czyste,umyte pod bieżącą wodą i osączone drobne pieczarki,ogonki odciąć.Kapelusze wraz z odciętymi ogonkami wrzucić do tłuszczu i piec dotąd (ok.25min) aż woda odparuje,a grzyby zaczną się złocić,doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 20.08.2012 11:32
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak