Pieczarki z rusztu.

Pieczarki z rusztu.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek (świeżych lub ze słoika)

    1/2 kilograma
  • olej

    1/3 szklanki
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczarki z rusztu.

W rondlu rozgrzać olejl,wrzucić czyste,umyte pod bieżącą wodą i osączone drobne pieczarki,ogonki odciąć.Kapelusze wraz z odciętymi ogonkami wrzucić do tłuszczu i piec dotąd (ok.25min) aż woda odparuje,a grzyby zaczną się złocić,doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

V_kuchareczka 20.08.2012 11:32
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat