Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z nadzieniem szpinakowo- serowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki - kapelusze 8 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
serek śmietankowy 250 g
oliwa kilka łyżek
czosnek 2-3 ząbki
parmezan starty do posypania
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z nadzieniem szpinakowo- serowym

Pieczarki nacieramy oliwą i kucharkiem- układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika- pieczemy około 20 minut aż puszcza soki.
Na patelni rozgrzewamy 2-3łyżki oliwy- dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek- i szpinak-przyprawiamy i smażymy aż wyparuje nadmiar wody.
Masę szpinakową blendujemy- mieszamy z serkiem i jeszcze przyprawiamy do smaku.
Napełniamy pieczarkowe kapelusze i jeszcze raz wkładamy do piekarnika na około 2o min.
Posypujemy startym parmezanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.06.2017 18:42
Fajny pomysł
Franciszek 17.06.2017 00:13
ciekawy pomysł
halina17 16.06.2017 22:14
Dobry pomysł.
Stenka 16.06.2017 16:37
ciekawy przepis, doskonale pasuje do pieczarek ten farsz
IZABELA29 16.06.2017 14:29
Dla mnie to nowosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak