Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki ok 15 szt dużych
mięso mielone ok20 dag
jajka ugotowane na twardo 2-3 szt
cebula 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
szczypiorek 3 łyżki posiekanego
majeranek
sól
pieprz
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z mięsem

Pieczarki obrać,wyłamać nóżki(można je drobno pokroić,udusić i dodać do farszu) i oprószyć solą i pieprzem.
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, majeranek, tartą bułkę i wbić jajko. Doprawić do smaku. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i wymieszać ze szczypiorkiem doprawić solą i pieprzem.
Odrywać kawałki mięsa, rozpłaszczać i nakładać na nie jajeczny farsz. Zawijać kuleczki mięsne i kłaść na przygotowane pieczarki.
Obsypać startym serem albo nakładać na pieczarki ser pokrojony na zapałkę.
Piec ok 40 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.01.2017 23:03
Smaczne i kuszące pieczarki .Bogato nadziane.;)
halina17 26.01.2017 19:43
Dobre pieczarki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak