Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z kaszą

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 sztuka
kasza gryczana 0,5 szklanka ugotowana
cebula 0,5 sztuka
ser żółty 8 dag
masło
olej rzepakowy
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z kaszą

Pieczarki płuczemy, obieramy ze skórki.

"Wykręcamy" ogonki i siekamy je w bardzo drobną kostkę.

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju rzepakowym. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy razem 2-3 minuty. Doprawiamy odrobiną soli.

Gdy pieczarki wystygną, wrzucamy je do ugotowanej kaszy gryczanej wraz ze startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kaszą faszerujemy pieczarki. Na wierzch każdej z nich nakładamy cienki plasterek masła.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do chwili rozpuszczenia się sera i przyrumienienia pieczarek (około 12- 15 minut).

Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.05.2014 12:50
bardzo apetyczne
sylwia_sl 14.05.2014 12:12
Smaczna propozycja, więc na pewno zrobię takie :)
wwwiolka 14.05.2014 09:18
Bardzo fajne, uwielbiam pieczarki.
2milutka 14.05.2014 07:58
ślicznie wyglądają
msmariusz 14.05.2014 00:19
no ciekawie , trzeba się skusić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak