Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt
jajko 3-4 szt
szynka 3 plastry dowolnej
boczek wędzony 1 plaster duży
szczypiorek 1/2 pęczka
papryka czerwona 3-5 słupków
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki z jajkiem

Jajka wybić i wymieszać lekko ze śmietaną, doprawić do smaku. Pieczarki pokroić dowolnie, szczypiorek posiekać a szynkę pokroić w paski.
Boczek pokroić w drobną kostkę i przesmażyć, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Dodać szynkę, pokrojoną paprykę i szczypiorek.
Wlać przygotowane jajka i wymieszać.
Smażyć do ścięcia jajek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.04.2017 18:32
mmmm,czyli jajecznica z pieczarkami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak