Pieczarki z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarek

    25 sztuk
  • jajek ugotowanych na twardo

    3 sztuki
  • cebuli

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mleko

    1 łyżka
  • masła

    1 łyżka
  • olej

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • jajko

    do panierowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyć. Jeśli potrzeba obrać. Oderwać nóżki i drobno je pokroić. Pokroić też 5 całych pieczarek. Pokrojone pieczarki i nóżki podsmażyć na maśle po uprzednim odparowaniu. Odstawić do ostygnięcia. Jajka rozkruszyć widelcem w miseczce, skroić cebulę i połączyć z usmażonymi pieczarkami. Farsz doprawić solą i pieprzem. Na kapelusze pieczarek nakładać farsz lekko dociskając. 2 duże jajka roztrzepać z łyżką mleka. Faszerowane pieczarki panierować w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu 10 - 15 minut na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat