Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drób

    1 szt
  • por

    do wywaru
  • seler nać

    do wywaru
  • marchew

    1/2 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • ziemniak

    1 szt
  • serek topiony

    100 g
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • masło

    1 łyzka
  • cukinia

    1/2 szt
  • pieczarki

    250 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Gołąbka umyć, zalać wodą, dodać seler i liście pora, zagotować.
Krok 2 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Następnie dodać obrane i pokrojone w plastry marchewkę, pietruszkę i ziemniaka.
Krok 3 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
na patelni roztopić masło, dodać skrojone pieczarki, przyprawy i smażyć przez ok. 7 min. Następnie dodać obraną cukinię, z której trzeba wykroić nasiona. Dusić do miękkości.
Krok 4 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Następnie do zupy dodać jarzyny z patelni i gotować przez ok. 5-7 min. Zdjąć z ognia, ostudzić.
Krok 5 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Do ostudzonej zupy dodać serek topiony (u mnie śmietankowy).
Krok 6 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Gołąbka wyciągnąć, obrać mięso i pozostałość zmiksować na gładki krem.
Krok 7 - Pieczarki z cukinią, czyli nawet smaczne połączenie w zupie krem :) foto
Przed podaniem zupę podgrzać, w razie potrzeby doprawić do smaku i wrzucić kawałki gołębiego mięsa.
SMACZNEGO!
Malinka
Drób to oczywiście gołąb :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 08.10.2015 09:21
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat