Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia
cebula 2
ogórek konserwowy 4
papryka konserwowa 2
woda 4 szklanki
ocet 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 150 g
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i obrać. Jajko rozmącić z solą i pieprzem. Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce.
Krok 1 - Pieczarki w zalewie foto
2
Piec na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Pieczarki w zalewie foto
3
Ogórki pokroić w kostkę, paprykę w paski, cebulę również w paski.
Ugotować zalewę: wodę zagotować z octem, cukrem i łyżeczką soli. Dodać cebulę paprykę i ogórki. Gotować kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.
Krok 3 - Pieczarki w zalewie foto
4
Zalewę ostudzić i zalać nią pieczarki.
Najlepiej smakują po 3-4 dniach.
Krok 4 - Pieczarki w zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 06.05.2016 17:55
Świetny przepis
gosia1988 06.05.2016 17:38
Lubię takie
bertpvd 06.05.2016 14:16
ale to musi być pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak