Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w zalewie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
cebula 1
cukier 3 łyżka
sól 1 łyżka
ziele angielskie 1 ziarenko
pieprz 4 ziarenka
Gorczyca biała cała Prymat
marchew
pieczarki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w zalewie

Grzyby oczyścić, wrzucić do wrzątku i gotować, aż będą miękkie. Potem grzyby wyłowić z wody, ułożyć w słojach, dodając gorczycę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,cebulę pokrojoną na małe kawałki i plastry marchewki. Zagotować składniki zalewy i gorącą zalać grzyby. Słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 09.08.2014 10:15
Och idealne na zimę...
gacopierz23 24.04.2014 21:44
dobre do wódeczki
Anna169Hosz 23.02.2014 09:02
Moje ulubione :)
IlonaAlbertos 06.02.2014 20:44
Super dodatek do sałatek, ale i same smakują wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak