Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt.
pietruszka zielona 1 mały pęczek
przyprawa w płynie do smaku
masło
śmietana 12-procentowa 2/3 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie śmietanowym

1. Pieczarki obbrać. Kapelusze pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na bardzo małej ilości masła na złoty kolor ( powinny \"piszczeć\" pod naciskiem łopatki). W trakcie smażenia pieczarki doprawić przyprawą w płynie.
2.Do pieczarek dodać śmietanę i gotować przez chwilę na małym ogdniu.
3.Pod koniec gotowania dodać posiekaną pietruszkę. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć gaz.
4.Super dodatek zarówno do mięs, jak i makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 01.05.2012 13:21
Ale smacznie wyglądają ... mmm ... :)
SylwiaMagdaSabin 05.12.2011 10:53
super
ewaa 14.10.2011 21:40
rewelacja
alaaa 17.12.2010 20:42
pycha
Natalia/tubisiek 10.12.2010 12:56
fajne :)
Henryka2 27.11.2010 09:19
Apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak