Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKI W SOSIE ŚMIETANOWYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
cebula 1 duża
Majeranek suszony Prymat do smaku
śmietana 3-4 łyżki
sól szczypta
Bulion grzybowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKI W SOSIE ŚMIETANOWYM

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki dodajemy odrobinę soli i smażymy na małym ogniu często mieszając aż wytworzy się woda. Cebulę kroimy i dodajemy do pieczarek, smażymy razem. Kiedy cebula jest szklista dodajemy kostkę i przyprawy. Wszystko razem łączymy. Na końcu dodajemy śmietankę, mieszamy i jeszcze chwilę dusimy razem. Bardzo dobre do obiadu lub jako kolacja.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.11.2012 10:27
pycha taki sosik z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak