Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie pomarańczowo-imbirowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarrki 50 dag
sok z całej pomarańczy
śmietana 30% 100 ml
sól do smaku
pieprz
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyzeczki
oliwa
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie pomarańczowo-imbirowym

Pieczarki oczyścić,pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić pieczarki, podsmażać. Dodać przyprawy. Gdy woda z pieczarek wyparuje, wlać sok wyciśnięty z jednej pomarańczy i śmietankę. Podgrzewać jeszcze ok 5 min.
Ja podałam ten sos do ryżu parboiled.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak