Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 sztuk
mleko 1 szklanka
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka
sól 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek
mięso mielone 25 dag
cebula 1/2 sztuki
kukurydza konserwowa 1/4 puszki
groszek konserwowy 1/4 puszki
papryka konserwowa 4 kawałki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodać mięso, rozdrobnić łopatką, posolić, podlać trochę wodą. Kukurydzę i groszek osączyć zalewy i dodać do mięsa. Dodać też pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać wodą aby powstał sos i dusić ok. 10 minut. Dodać koncentrat, doprawić i dusić do smaku. Można posypać też natką pietruszki. Z mleka, wody, jajka, mąki i soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Można doprawić przyprawą kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, zanurzać w cieście umyte pieczarki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Dodać do przygotowanego sosu i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak