Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 50 dag
jaja 4 szt.
mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
olej 4 łyżki
tłuszcz do smażenia

zalewa

ocet 1 szklanka
cukier 3 łyżki
sól 2 łyzki
cebula 4 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Porada

Najlepsze po kilku dniach.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w occie

Pieczarki czyścimy. Większe sztuki przekrawamy na pół. Jajka, mąkę i mleko i olej miksujemy tak długo aż ciasto stanie się gładkie. Dodajemy słodką paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pieczarki maczamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka. Składniki zalewy razem z cebulą zagotowujemy. Gorącą zalewą zalewamy pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 08.09.2016 09:24
ciekawe jak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak