Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w occie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ocet 1 szkl
woda 2 szkl
cebula 3
sól 2 Łyżeczki
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w occie

Pieczarki oczyścić, obrać i gotować 10 minut w wodzie z łyżeczką soli.Zalewa: wodę z octem, cukrem i solą gotować przez 10 minut.Następnie pieczarki wyłożyć do garnka, dodać pokrojoną cebulę i zalać zalewą. Grzybki są gotowe do spożycia już po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 08.10.2018 09:06
Zalewa super siekiera.Super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak