Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w marchewkowym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 sztuk
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 i 1/2 sztuki
olej 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w marchewkowym sosie

Pieczarki umyć, wrzucić na gotującą się wodę na 4-5 minut. Wylać na sito, przestudzić. Odcisną z nadmiaru wody. Jajka roztrzepać z trzema łyżkami wody lub mleka. Pieczarki panierować w jajku i bułce, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać warzywa, razem przesmażyć, podlać wodą i dusić do miękkości warzyw. Dodać koncentrat i doprawić do smaku. Na salaterkę wyłożyć część sosu, ułożyć pieczarki i przykryć pozostałym sosem, albo układać na przemian zakrywając całość warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 02.02.2012 10:22
pycha
treonina 02.02.2012 09:47
ciekawe połączenie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak