Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bulion

udko z kurczaka 1 sztuka
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
sól i pieprz do smaku

Pozostałe składniki

pieczarki marynowane 850 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w galarecie

Kroki postępowania

1
Udko i skrzydełka przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka i zalać zimną wodą, tak by były przykryte. Dodać marchewkę przekrojoną na połowę i pietruszkę korzeń, zagotować. Dodać liść laurowy, ziela angielskie i gotować do miękkości ok 1,5h.
Krok 1 - Pieczarki w galarecie foto
2
Ugotowany bulion przecedzić, odlać 1,5l, przyprawić do smaku, dodać żelatynę, energicznie mieszając, tak by nie dopuścić do powstania grudek.
Krok 2 - Pieczarki w galarecie foto
3
Na dnie miseczki ułożyć marchewkę, kolejno wsypać pieczarki marynowane, tak by przykryły ¾ miseczki. Zalać gorącym bulionem ze żelatyną. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Krok 3 - Pieczarki w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 29.02.2016 08:14
ciekawy pomysł
berys18 27.02.2016 16:09
bardzo fajny pomysł
Renataj 27.02.2016 15:21
Fajny i smaczny pomysł:)
KORAL 27.02.2016 10:13
Fajna galareta ......
SzczyptaChili 27.02.2016 08:28
Ciekawa propozycja. Nigdy nie jadłam pieczarek w galarecie :)
halina17 26.02.2016 19:33
Fajny pomysł.
krokus 26.02.2016 18:34
ciekawy przepis
Babeczka35 26.02.2016 18:24
Super przepis.
JulkaTomeczek 26.02.2016 17:43
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak