Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście piwnym

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
350 g
piwo żubr, bo z podlasia
150 ml
jaja
2 szt
mąka
250 g
olej
2 łyzki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście piwnym

1. Przygotować ciasto : żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem. Dodać olej i wymieszać.
2. Pieczarki posolić i oprószyć mąką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.11.2010 09:15
ciekawe połączenie
swic 09.09.2010 08:55
wszystko co związane z piwem bardzo mnie interesuje;)
Zofia12 08.09.2010 14:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak