Pieczarki w cieście piwnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Skadniki

  • pieczarki

    600 g
  • piwo

    1 1/2 szklanki
  • mąka tortowa

    1 szklanka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanki
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Dodatkowo

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy, zastawiamy nóżki. W misce mieszamy piwo z mąką i bułką tartą. Ciasto powinno być dość gęste. No koniec doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. W głębokim rondelku lub garnuszku rozgrzewamy olej. Pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, bo panierka się przypali. Usmażone pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Podajemy ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 19.04.2016 22:59
pyszniutkie
IZABELA29 14.04.2016 13:05
kiedys robiłam podobne
Malinka 14.04.2016 10:21
Takich pieczarek chętnie bym skosztowała :)
Motorek 14.04.2016 09:33
fajny przepis
berys18 14.04.2016 08:50
super pieczarki
ben-ka 14.04.2016 08:22
Dawno takich nie robiłam.....
jagoda5913 14.04.2016 00:23
dobry pomysł
Kolorowa 13.04.2016 21:48
Super kuleczki.
Renata9 13.04.2016 20:52
Pyszna przystawka
Barbara13 13.04.2016 20:15
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat