Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mąka 1 szklanka
zsiadłe mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w cieście

Pieczarki oczyścić i posolić. Z mleka, mąki, jajka i przypraw zrobić ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Pieczarki maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu i małym ogniu, żeby pieczarki dobrze się usmażyły. Podawać na gorąco z dodatkiem ostrych sosów lub keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.02.2013 20:33
smaczne
Iwusia 26.12.2012 22:23
Fajnie wygląda
Krystyna32 22.10.2012 13:57
extra
Papryczka 06.09.2012 20:38
smaczne
Wafelek2601 26.08.2012 09:34
Pyszne
Grazyna0211 21.06.2012 18:39
smaczne lubię takie
Rybciia 07.05.2012 23:29
pyszne
Dorota37 05.05.2012 12:08
ciekawy przepis
agnieszka214 26.03.2012 09:43
pyszne
andzia123 19.03.2012 19:19
rewelacja
rzenia15 27.09.2011 17:41
pyszne
ElizaT 08.09.2011 11:38
są super
jeta72 02.09.2011 15:03
pycha, jadłam
Robert10 13.08.2011 19:22
często takie robię
ankaryba 02.07.2011 01:25
super;)
Ania67 15.06.2011 21:51
muszę zrobić
piotereq 09.05.2011 09:25
pyszne
anemon 05.05.2011 08:05
Fajny pomysł.
ela16 28.04.2011 10:00
musi być dobre
MAR3STA 09.11.2010 10:09
uwielbiam takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak