pieczarki w cieście

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • mąka

    1 szklanka
  • zsiadłe mleko

    1 szklanka
  • jajo

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i posolić. Z mleka, mąki, jajka i przypraw zrobić ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Pieczarki maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu i małym ogniu, żeby pieczarki dobrze się usmażyły. Podawać na gorąco z dodatkiem ostrych sosów lub keczupu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 23.02.2013 20:33
smaczne
Iwusia 26.12.2012 22:23
Fajnie wygląda
Krystyna32 22.10.2012 13:57
extra
Papryczka 06.09.2012 20:38
smaczne
Wafelek2601 26.08.2012 09:34
Pyszne
Grazyna0211 21.06.2012 18:39
smaczne lubię takie
Rybciia 07.05.2012 23:29
pyszne
Dorota37 05.05.2012 12:08
ciekawy przepis
agnieszka214 26.03.2012 09:43
pyszne
andzia123 19.03.2012 19:19
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat