Pieczarki w chrupiącej skórce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 szt.
  • mąka krupczatka

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/3 szklanki
  • jajko

    2 szt.
  • przyprawa do potraw

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy. Jajka rozbijamy, dodajemy jarzynkę i pieprz oraz mleko. Pieczarki maczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na łyżce oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kanu83 19.02.2012 22:05
mniaaam
Andzia1977 12.02.2012 21:44
uwielbiam takie pieczarki
radosna29 08.02.2012 21:13
smaczne
Dorian 18.10.2011 20:05
pychotki
Izka192 24.08.2011 13:41
bardzo apetyczne
mala2021 12.03.2011 20:50
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat