Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki + tymianek + ser pleśniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 27 sztuk
masło 2 łyżki
tymianek 5 gałązek
woda 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki + tymianek + ser pleśniowy

(zmodyfikowany przepis Nigela Slatera)

Z oczyszczonych dużych pieczarek usuń nóżki. Posolić i popieprzyć. Na każdą położyć kawałek łodyżki tymianku.

Na dużej patelni rozgrzej masło, ułóż pieczarki. Chwilę podsmaż, po 5 minutach wlej wodę. Przykryj pokrywką. Duś kolejne 5 minut. Po tym czasie na każdą pieczarkę połóż kawałek sera i przykryj ponownie patelnię pokrywką. Danie będzie gotowe po 10 minutach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

flaviadeluce 26.08.2014 11:32
ładnie wgląda :)
Krzysiek3 24.01.2013 11:56
pyszne
Krzysiek3 24.01.2013 11:56
pyszne
Poison1988 17.10.2012 11:48
Moje ulubione połączenie :) Brzmi całkiem pysznie :)
Lemon 17.10.2012 11:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak