Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone z bułką tartą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki małe 270-300 gram
masło roślinne 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone z bułką tartą

Kroki postępowania

1
Małe pieczarki obieramy.
Krok 1 - Pieczarki smażone z bułką tartą foto
2
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło roślinne) i wkładamy pieczarki. Smażymy mieszając, w między czasie przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 2 - Pieczarki smażone z bułką tartą foto
3
Na koniec, gdy pieczarki będą miękkie to wsypujemy bułkę tartą. Smażymy jeszcze przez chwilę mieszając.

Wykładamy na półmisek, dekorujemy gałązką natki pietruszki.
Krok 3 - Pieczarki smażone z bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.04.2017 11:03
bardzo ciekawa i smaczna propozycja :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak