Pieczarki portobello zapiekane z kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki - kapelusze

    3 szt
  • kasza gryczana

    1 szkl ugotowanej
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kiełbasa wiejska

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z pieczarek wykroić korzonki i obsmażyć je na patelni grillowej. Cebulę zeszklić razem z drobno pokrojonymi korzonkami pieczarek. Dodać masło, kaszę i pokrojoną drobno kiełbasę, podsmażyć. Doprawić do smaku. Farsz nałożyć do kapeluszy i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wyattearp 30.11.2015 14:30
wow rewelacja
Mniam 29.11.2015 15:15
Lubię te wielkie pieczary, są pyszne.
Agnieszka-87-25 29.11.2015 09:24
ekstra mniam
cukiereczek 29.11.2015 08:24
zapowiada się smaczny kąsek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat