Pieczarki portobello a'la schabowy

Pieczarki portobello a'la schabowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Pieczarki portobello są często wykorzystywane w przystawkach i przekąskach podczas domówek. W odróżnieniu od tradycyjnych pieczarek różnią się kolorem i wielkością, dlatego przygotowuje się z ich użyciem dania główne. Jeśli jesteście wegetarianami, sięgnijcie po ten przepis i przygotujcie przepyszny obiad. Wypróbujcie przepisu na pieczarki portobello a'la schabowy z dodatkiem sosu jogurtowego. Do dekoracji użyjcie garści rukoli lub roszponki.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • pieczarki portobello

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • jajko

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • masło klarowane

    do smażenia
  • Kucharek Smak Natury

    do smaku

Sos:

  • majonez

    2 łyżki
  • gęsty jogurt naturalny

    200 ml
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • rzodkiewki

    6 sztuk
  • pomidory koktajlowe (pokrojone w połówki)

    6 sztuk
  • Kucharek Smak Natury

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki sosu mieszamy i doprawiamy do smaku Przyprawą do potraw Kucharek Smak Natury .

2. Pieczarki portobello układamy na desce, oprószamy mąką połączoną z przyprawą Kucharek Smak Natury. Zamaczamy pieczarki w rozkłóconych jajkach, a następnie dokładnie panierujemy w bułce tartej.

3. Pieczarki portobello smażmy na maśle klarowanym na złoty kolor z każdej strony, a następnie przekładamy na ręcznik papierowe. 

4. Pieczarki portobello a'la schabowy podajemy ze schłodzonym  sosem.

 

Smacznego!   

Kucharek_pl
Pieczarki portobello możecie zastąpić boczniakami lub kaniami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat