Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki pod ciastem francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
pieczarki 10 szt
ser żółty 4 plaster
mleko do smarowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki pod ciastem francuskim

Kroki postępowania

1
Pieczarki oczyścić i szybko usmażyć na oleju. Ciasto kroimy na 12 równych części.Na połowie rozkładamy pieczarki i kładziemy kawałek sera.
Krok 1 - Pieczarki pod ciastem francuskim foto
2
Pozostałe kawałki ciasta nacinamy jak na zdjęciu. Naciętym kawałkiem przykrywamy kawałek pokryty pieczarkami z serem. Mocno sklejamy brzegi.
Krok 2 - Pieczarki pod ciastem francuskim foto
3
Tak przygotowane, smarujemy mlekiem i pieczemy w 200 stopniach 15 minut. Smacznego :)
Krok 3 - Pieczarki pod ciastem francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 20.11.2012 11:40
pyszne
Marta1986 17.09.2012 17:19
wspaniałe:-)
Kasia35 17.09.2012 17:12
smaczne
Justyna28 17.09.2012 16:52
ekstra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak