Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki po włosku z serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 3/4 kg.
cebula 2 szt.
czosnek 4 ząbki
pomidory bez skóry 3 szt.
parmezan starty 4 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oregano 3 łyżeczki
oliwa

Porada

Użyłam do tego dania sera żółtego i było także smaczne .

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki po włosku z serem

Pieczarki pokroić w plasterki i dokładnie umyć , cebule i czosnek obrać potem cebule pokroić w drobną kostkę a czosnek w plastry , pomidory sparzyć wrzątkiem obrać ze skóry i pokroić w kostkę . W naczyniu rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem , dodać pieczarki wymieszać i chwilę dusić jak puszczą sok dodać pokrojone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki wszystko wymieszać i dusić . Jak część płynu się zredukuje to przyprawić do smaku solą , pieprzem , papryką słodką i oregano , wymieszać i jeszcze chwilę poddusić. Danie podawać na ciepło posypane najlepiej serem parmezanem z kajzerką lub bagietką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.04.2016 10:12
smaczne pieczarki
Wacław 07.03.2015 10:19
pyszne danie :-)
Ania67 06.03.2015 18:36
Ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak