Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki pełne sera

5.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pieczarki pełne sera - pyszna przekąska. Wystarczy kilka rodzajów sera, pieczarki i garść aromatycznych ziół i wyśmienita przekąska gotowa!

Składniki:

pieczarki 10 szt dużych
ser pleśniowy niebieski 100 g
serek topiony 100 g
mozzarella małe kulki 125 g
serek camembert 120 g
ser żółty 150 g
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki pełne sera

Z pieczarek wykroić ogonki. Ogonki można przesmażyć razem z cebulką i włożyć razem z serami do pieczarek lub wykorzystać do czegoś innego np. do jajecznicy co też zrobiłam. Pieczarki oprószyć w środku solą i pieprzem. Mini mozzarelle osączyć z zalewy. Pozostałe sery pokroić na małe kawałki. Do każdej pieczarki włożyć po kilka kwałków ulubionych serów. Na wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki. Pieczarki ułożyć na blaszcze do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i zapiekać ok 30 minut. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 03.04.2017 19:07
Z serami jeszcze pieczarek nie robiłam. Dobry pomysł.
Ela15 26.02.2017 13:08
lubię takie pyszności
tomek18 04.09.2015 19:18
bardzo smaczne
hahanka 04.09.2015 13:04
wyglądają apetycznie
mysza75 04.09.2015 12:05
bardzo fajna przekąska
Saga123 04.09.2015 11:17
świetny pomysł :)
berys18 04.09.2015 08:33
pyszny pomysł, super pieczarki
Madzai 04.09.2015 08:14
Uwielbiam pieczarki, wyglądają mega :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak