Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
5 -6 szt.same kapelusze, -
jajko
2 szt, -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku, -
przyprawa uniwersalna Kucharek
1/2 łyżeczki, -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3/4 szkl, -
mąka pszenna
1/2 szkl, -
masło klarowane
do smażenia,
Przepis i sposób przygotowania Pieczarki panierowane ,smażone a -la kotlety
Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.
Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.
Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.
Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku , a następnie w tartej bułce.. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.
Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się