Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane ,smażone a -la kotlety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 -6 szt.same kapelusze,
jajko 2 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki,
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl,
mąka pszenna 1/2 szkl,
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane ,smażone a -la kotlety

Pieczarki dokładnie oczyścić , oderwać nóżkę.
Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.
Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.
Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.
Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku , a następnie w tartej bułce.. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.

Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.06.2017 18:03
pieknie wygląda
gusia1000 25.06.2017 00:56
Super jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak