Pieczarki panierowane ,smażone a -la kotlety

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    5 -6 szt.same kapelusze,
  • jajko

    2 szt,
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1/2 łyżeczki,
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szkl,
  • mąka pszenna

    1/2 szkl,
  • masło klarowane

    do smażenia,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki dokładnie oczyścić , oderwać nóżkę.
Jajka wbić do miski lub na talerz, rozbełtać widelcem.
Rozbełtane jajka wymieszać z przyprawami.
Na talerz wsypuje mąkę, a do drugiego talerza tartą bułkę.
Kapelusze obtaczam lekko w jajku, w mące, ponownie w jajku , a następnie w tartej bułce.. Wkładam na rozgrzany tłuszcz.
Smażę od strony kapelusza, blaszkami do góry, następnie obracam i smażę od strony blaszki.

Podaję z chlebem lub do obiadu jako kotlet.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 27.06.2017 18:03
pieknie wygląda
gusia1000 25.06.2017 00:56
Super jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat