Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40-50 dag
jaja 3-4 sztuki
mąka pszenna
sól
tłuszcz do smażenia
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane

WYKONANIE:

Pieczarki duże oczyścić, umyć, oderwać lub odkroić ogonki, posolić i posypać pieprzem i papryką. W miseczkach przygotować mąkę i rozbełtane jajka i panierować najpierw w mące, jajku i znowu w mące. Na patelnie rozgrzać tłuszcz i włożyć opanierowane pieczarki i smażyć na rumiano około 5-10 minut.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 10.03.2014 21:12
Bardzo takie lubię!
krokus 07.03.2014 23:38
lubię takie pieczareczki
oluniaaa944 23.02.2014 18:33
jeszcze takich nie jadlam , czas sprobowac! ;-)
Patriszja
Patriszja 17.02.2014 09:34
Za pieczarkami przepadam więc naprawde polecam :)
Czyki 17.02.2014 07:36
Nie odmówiła bym sobie takiego smacznego dania:):)
Konczi 17.02.2014 07:30
lubie panierowane pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak